Persbericht

PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten - Lente

28 en 29 april 2018 - 62ste editie

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.

Samen met bomen, heesters, rozelaars, klimplanten, vaste en eenjarige planten, siergrassen, waterplanten, coniferen, fruit bomen en struiken, inheemse planten, cactussen, bloembollen, rotsplanten, biologische zaden van groenten en bloemen, zullen de 'Dubbele Bloemen' in de kijker worden gezet

Dit ontzettend bijzonder assortiment zullen de liefhebbers verbazen... verrukking is gegarandeerd. Enkele voorbeelden heesters: Chaenomeles 'Cameo', Camellia 'Désiré', Deutzia 'Pink Pompon', Malus 'La Feuillerie', Philadelphus 'Dame Blanche' ... en plantes vivaces : Anemone 'Rubra Plena', Echinacea 'Irresistible', Helleborus 'Double White', Paeonia' Princess Bride', Thalictrum 'Hewitt's Double' ... en honderden andere, eenjarige planten, bloembollen en natuurlijk de rozen o.a. de var.'Prins Alexander' (humanitaire roos - Lens creatie)

Een zeventig tal gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al 30 jaar lang , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Signeersessie
Laurence Machiels &  Tinneke Provoost
van 16 tot 17u op 28 april

Downloaden :

Hierbij gevoegd persbericht(PDF) met een selectie bruikbare foto's.Bij voorbaat dank om de oorsprong van deze te vermelden: La Feuillerie