27 en 28 april 2019


27 en 28 april 2019 van 10 tot 18 uur

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.

Samen met bomen, heesters, rozelaars, klimplanten, vaste en eenjarige planten, siergrassen, waterplanten, coniferen, fruit bomen en struiken, inheemse planten, bloembollen, rotsplanten, biologische zaden van groenten en bloemen, zullen de 'BODEMBEDEKKERS' in de kijker worden gezet.

Ze zijn niet alleen mooi, maar hebben vooral een grote ecologische waarde. Het stimuleren van de biodiversiteit, de onderhoudsvriendelijke oplossing voor de tuin, de grond vochtigheid behouden, stabiliseren van taluds ..., alleen maar voordelen. Al de reden om de bodembedekkers zoveel mogelijk in de tuin te gebruiken. Samen met de grote klassiekers, zoals Alchemilla, Geranium, Heuchera, Hosta, Pachysandra ... een enorm assortiment van soorten en variëteiten zullen aangeboden worden. Vaste planten, eenjarige, heesters en coniferen bv.: Aruncus, Asarum, Calamintha, Erigereon karvinskianus, Mukdenia, Deutzia 'Nikko', Hebe var., Spiraea betulifolia... zonder een aantal rozen te vergeten, waaronder de prachtige 'Fil des Saisons' (Lens Roses) geïllustreerd ter gelegenheid van de N° 100 van hun agenda.

Een zeventig tal gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar lang , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Toegang :
8,00 euros - leden van een tuin vereniging en seniors : 6,50 euros Kinderen van -12 jaar gratis

Animatie :  
- Zoektocht voor de kinderen: ontdek en herken een aantal bomen in het park 
- Voorstelling van 

Cafetaria :
Snacks , barbecue , broodjes , taart ...

Route : 
Autoweg E42 Brussel - Bergen (Mons) - Doornik (Tournai)- Lille (Rijsel), afrit 33, richting Celles Autoweg E429 - A8 Brussel-Doornik ( Tournai), N48 , richting Celles 

Parking :
Organisatie door scouts


Lijst van exposanten gebruikelijke:

Deze lijst is niet uitvoerig voor alle exposanten, voor alle zekerheid, kijk even op hun pagina of neem persoonlijk contact.