Persbericht

PlantenDagen met zeldzame en collectieplanten

23 & 24 april 2022 - 70ste editie

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten. Het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.

Samen met bomen, heesters, vaste planten, bloembollen, siergrassen, coniferen, rozen, fruitbomen, waterplanten, inheemse planten, eenjarige planten, biologische zaden ... zullen de Klimplanten in de kijker worden gezet .

De aankleding van een muur ,afrastering, pergola, prieeltje ... een dode boom, alle redenen om deze op een harmonieuse manier te gebruiken , een ware verrukking.

De klassiekers, zoals : Clematis, Kamperfoelie, Blauwe regen, Klimrozen ... zullen in een ruim assortiment van oude en nieuwe varieteiten aangeboden worden.

Minder bekende soorten zoals : Actinidia (Kiwi met kleine vruchten), Akebia, Campsis, klim Hortensia, Schizophragma, Trachelospermum (Toscaanse jasmijn) ... maken deel uit van prettige ontdekkingen.

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer

Downloaden :

Hierbij gevoegd persbericht(PDF) met een selectie bruikbare foto's.Bij voorbaat dank om de oorsprong van deze te vermelden: La Feuillerie