27 en 28 juni 2020


27 en 28 juni 2020 van 10 tot 18 uur

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PlantenMarkt met zeldzame en collectieplanten. Het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.

Samen met bomen, heesters, vaste planten, bloembollen, siergrassen, coniferen, rozen, fruitbomen, waterplanten, inheemse planten, eenjarige planten, biologische zaden... zullen de Bijenplanten het rijk palet van lente mooiheden op een harmonieuze manier aanvullen. Deze zijn een belangrijke voedselbron voor de honingbijen, hommels, vlinders en anderen. Een brede diversiteit aan bloeiende planten is noodzakelijk om de voedselbehoeften van o.a. bijen te voldoen, vandaar het belang de biodiversiteit in onze tuinen te bevorderen. Enkelvoudige bloemen zoals deze van de meeste fruitbomen, van Pulmonaria, Daslook, Sneeuwklokje, Gevlekt longkruid, Sleutelbloem... en vele andere zijn van toepassing.

Gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, met in de kijker de bijenplanten, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar, het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer.

Toegang :
7 euros - leden van een tuin vereniging en seniors : 5 euros Kinderen van -12 jaar gratis

Cafetaria :
De huidige sanitaire maatregelen maken de restauratie en verkoop van dranken niet mogelijk.

Route : 
Autoweg E42 Brussel - Bergen (Mons) - Doornik (Tournai)- Lille (Rijsel), afrit 33, richting Celles Autoweg E429 - A8 Brussel-Doornik ( Tournai), N48 , richting Celles 

Parking :
Organisatie door scouts


Lijst van exposanten gebruikelijke:

Deze lijst is niet uitvoerig voor alle exposanten, voor alle zekerheid, kijk even op hun pagina of neem persoonlijk contact.