23 en 24 april 2022


23 en 24 april 2022 van 10 tot 18 uur

Een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers zullen zich in La Feuillerie, een romantisch park van de 19e eeuw, weer verzamelen voor de traditionele PLANTENDAGEN met zeldzame en collectieplanten. Het 'niet te missen evenement' voor veeleisende plantenliefhebbers.

Samen met bomen, heesters, vaste planten, bloembollen, siergrassen, coniferen, rozen, fruitbomen, waterplanten, inheemse planten, eenjarige planten, biologische zaden ... zullen de Klimplanten in de kijker worden gezet .

De aankleding van een muur ,afrastering, pergola, prieeltje ... een dode boom, alle redenen om deze op een harmonieuse manier te gebruiken , een ware verrukking.

De klassiekers, zoals : Clematis, Kamperfoelie, Blauwe regen, Klimrozen ... zullen in een ruim assortiment van oude en nieuwe varieteiten aangeboden worden.

Minder bekende soorten zoals : Actinidia (Kiwi met kleine vruchten), Akebia, Campsis, klim Hortensia, Schizophragma, Trachelospermum (Toscaanse jasmijn) ... maken deel uit van prettige ontdekkingen.

Meer dan 65 gespecialiseerde plantenkwekers stellen er hun beste planten voor, de laatste nieuwigheden, en vooral hun kostbaar advies, dat telkens weer, door de bezoekers wordt gewaardeerd.

Dat is het doel van de organisatoren, al meer dan 30 jaar , het publiek in contact te brengen met een breed en uitzonderlijk plantenassortiment, in een aangename en gemoedelijke sfeer

Jury :
Laurence Machiels, Didier Willery, Luc Noël, Jérome Flôquet, ,Christophe Crock, Yves Gosse de Gorre , Jan Lasseron-Philips, Dominique Cousin en Guillaume Mamdy zorgen voor de beste kwekers te beoordelen en het toekennen van een certificaat.

Toegang :
8 euros - leden van een tuin vereniging en seniors : 6,50 euros Kinderen van -12 jaar gratis


Cafetaria :

Snacks , broodjes , taart ?

Route : 
Autoweg E42 Brussel - Bergen (Mons) - Doornik (Tournai)- Lille (Rijsel), afrit 33, richting Celles Autoweg E429 - A8 Brussel-Doornik ( Tournai), N48 , richting Celles 

Parking :
Organisatie door scouts


Lijst van exposanten gebruikelijke:

Deze lijst is niet uitvoerig voor alle exposanten, voor alle zekerheid, kijk even op hun pagina of neem persoonlijk contact.